THE LAST DINNER PARTY 16X9

THE LAST DINNER PARTYUK

TORSDAG 4. JULI

Hypet London-sensation bringer glam og dekadence tilbage i rocken

  • Torsdag 4. juli
    22.45, Eos

Med musikhistoriske nik til kunstnere som David Bowie, Sparks og Kate Bush har The Last Dinner Party bragt teatralsk pomp, dekadence og store armbevægelser tilbage i britisk rock. På deres netop udsendte debutalbum, “Prelude to Ecstasy”, demonstrerer de samtidig en overlegen evne til at skrive sange af en kaliber, der retfærdiggør den massive hype, som er gået forud for albummet. 

Hypen begyndte allerede at rulle, da bandet i 2022 rørte på sig rundt omkring på Londons spillesteder, og allerede inden de havde udsendt en eneste single blev de inviteret til at spille support for The Rolling Stones i Hyde Park. 

Da førstesinglen “Nothing Matters” landede i foråret 2023, var den nærmest en øjeblikkelig klassiker, som fik The Guardian til at skrive: “A chorus so preposterously nailed-on that, on first listen, you could already imagine a field full of festival-goers howling along to it.” De samme kvaliteter genfindes på resten af det stort orkestrerede og catchy debutalbum, hvor bittersøde sandheder om det moderne samfund pakkes ind i glam og barok æstetik. 

At være til koncert med The Last Dinner Party er som at få en invitation til en hedonistisk cabaret, og bandet har gjort sig bemærkede ved at udsende dress code til deres shows forinden. Om der bliver dress code på Roskilde vides ikke, men en overdådig banket af storslåede sange er garanteret.