TITI BAKORTA 16X9

TITI BAKORTACD

TORSDAG 4. JULI

Congolesisk pop og folk møder syrede lydeksperimenter

  • Torsdag 4. juli
    14.30, Gloria

Med sit 2023-album Molende er den congolesiske multiinstrumentalist Titi Bakorta et spændende nyt navn på den eksperimenterende afrikanske musikscene.

Bag de excentriske rytmer, psykedeliske guitarloops og labyrintiske popmelodier, der præger albummet, gemmer sig en musikalsk original med en dramatisk historie. På en rejse til Uganda var han tæt på at drukne i Congofloden. Han blev reddet af en ven, der bragte ham til byen Kisangani, hvor han blev venner med sangeren Dancer Papalas, som han efterfølgende dannede et band med.

Med sin nuværende base i Kampala er Titi Bakorta blevet en del af det toneangivende label og kollektiv Nyege Nyege, som også har udsendt Molende. Det er et album, der har sin helt egen tone, og som formår at forene congolesisk pop og folkemusik med opfindsomme lydeksperimenter, syrede guitarklange og traditionelle instrumenter.

Også vokalt skaber Bakorta sit eget univers, hvor folkemusikalske fraseringer møder tung autotune, og hvor stemmen bevæger sig fra dyb baryton til himmelsk falset. Det er på én gang dramatisk, dragende og helt igennem originalt, og vi ser frem til at blive lukket ind i Bakortas forunderlige verden på Roskilde.