VALENTINA MAGALETTI

VALENTINA MAGALETTIIT

TORSDAG 4. JULI

Soniske ritualer og overrumplende kreativitet fra visionær percussionist

  • Torsdag 4. juli
    14.30, Platform

Den italienske percussionist og komponist Valentine Magaletti har fascineret med sin innovative og ritualistiske tilgang til slagtøjet, siden hun gjorde sig bemærket med duoen Tomaga, som på tragisk vis ophørte, da medmusiker Tom Relleen døde i 2020.

Magaletti har dog i dén grad ført den kreative fakkel videre i et væld af sammenhænge. Hun har samarbejdet med kunstnere som Jandek, Thurston Moore, Bat for Lashes og Kamasi Washington, ligesom hun er en af drivkræfterne i art pop-bandet Vanishing Twin og del af Irmin Schmidts The Can Project, der fører arven fra krautrockbandet Can videre. Hendes CV spænder vidt fra jazz og psychedelia til avantgarde og elektroniske eksperimenter.

I hendes soloprojekter finder man en gennemgående interesse for tekstur kombineret med rituelle stemninger, avantgardistiske strategier og queer identitet, der kommer til udtryk på nyere udgivelser som Batterie Fragile og A Queer Anthology of Drums. Album, der viser en sand visionær kunstner, som på nærmest alkymistisk vis søger nye forbindelser gennem collager af droner, field recordings og slagtøj.

I 2023 søsatte hun sin egen udgivelseskanal, Permanent Draft, dedikeret til kvindelige kunstnere, og Magaletti fortsætter ufortrødent med at udfordre konventioner. En sjældent alsidig musiker, hvis rituelle og tranceskabende slagtøj, vi ser frem til at opleve på Roskildes Platform-scene.