WATER FROM YOUR EYES 16X9

Water From Your EyesUS

FREDAG 5. JULI

Genreforvridende eksperimentalpop med plads til både støj og dans

  • Fredag 5. juli
    16.30, Gloria

Water From Your Eyes vækker mindelser om en tid, hvor ordet indiepop ikke så meget betegnede en moderigtig lyd som et kreativt frirum, hvor musikalske eksperimenter og idiosynkratiske indfald kunne blomstre i rammerne af en popsang.

Duoen, der består af Rachel Brown og Nate Amos, fandt sammen i Chicago i 2016 med henblik på at lave et “sad dance band”. Siden har de udsendt en række krøllede og genreforvridende udgivelser - herunder et album med ukonventionelle covers af alt fra Eminem til Tears For Fears - der viser et band med stor kunstnerisk idérigdom, en antikapitalistisk etos og en deadpan humor.

I 2023 kom bandet i stald hos legendariske Matador Records, og de har med albummet Everyone’s Crushed for alvor slået deres navn fast som et stærkt navn på den alternative musikscene. Albummet har således høstet massive kritikerroser for et udtryk, der forener fornemmelsen af den gode popsang med vilde eksperimenter, der trækker tråde til 80’ernes synthpop, Glenn Brancas støjeksperimenter, mikrotonale kompositioner og Neil Youngs sangskrivning.

Resultatet er svimlende, men Water From Your Eyes formår trods de mange referencer at bevare en særegen personlighed, som også skinner tydeligt igennem i deres medrivende shows, hvor publikum rives rundt af både dansable beats og vilde eruptioner af støj. “A band that’s exhilarating now and seems like they’re just getting started” skrev Stereogum begejstret om duoens koncert til festivalen POP Montreal i 2023, så du kan roligt glæde dig til deres besøg på Roskilde til sommer.