YAMÊ 16X9

YAMÊFR

ONSDAG 3. JULI

Original blanding af hiphop, soulet pop og jazz fra fransk-camerounsk stjerneskud

  • Onsdag 3. juli
    23.30, Eos

Siden han i 2020 udsendte sit Bantu Mixtape Vol. 1, har fransk-camerounske Yamê været et varmt navn på den frankofone rapscene. Efter udgivelsen af debutalbummet ELOWI (2023) er resten af verden også ved at få ørerne op for hans originale udtryk.

Det lå ikke i kortene, at han skulle kaste sig over rappen, da hans vej ind i musikken gik gennem klaveret og talrige jamsessions i Paris’ jazz- og bluesmiljø. Men da han begyndte at skrive sin egen lyrik, kom rappen naturligt til ham som udtryk.

Med tiden har han dog udviklet en særegen stil, der ikke bare veksler mellem rap og melodisk vokal sunget med en distinkt lys stemme. Hans baggrund i jazzen skinner også igennem, ligesom hans musik på organisk vis lader hiphop og trap smelte sammen med soul, pop, fransk chanson og pan-afrikanske inspirationer. 

Den alsidige musikalske baggrund kommer til udtryk på scenen, hvor Yamê veksler mellem livlige numre fremført med band og inderlige sange alene ved klaveret. Hans stærke levering af sangen “Bécane” til A COLORS SHOW blev et viralt hit, og for nylig har selveste Timbaland meldt sig som fan af Yamês særlige udtryk, som også indbragte ham en pris til Victoires de la Musique i starten af 2024. Verden må siges at ligge åben for det lysende talent, der til sommer rammer Roskilde.