YOUNG NUDY 16X9

YOUNG NUDYUS

FREDAG 5. JULI

Syret og spraglet rejse gennem hiphoppen fra rost Atlanta-rapper

  • Fredag 5. juli
    22.15, Eos

På sit seneste album, Gumbo fra 2023, lader Atlanta-rapperen Young Nudy alle sangtitler relatere til mad. Og som en dygtig kok formår han da også at sammensætte velkendte elementer fra hiphoppens historie til sine egne velkrydrede og til tider også bizarre tracks.  

Young Nudy er fætter til 21 Savage, der også gæster årets Roskilde Festival, og han har da også i flere omgange samarbejdet med stjernerapperen, der bl.a. kigger forbi på hittet "Peaches and Eggplants" fra Gumbo. Alligevel har Young Nudy tydeligvis skabt sin egen stil, der er mere legende og spraglet med eksperimenterende produktioner, psykedeliske stemninger og dyk ned i foruroligende horrorcore, som man kunne opleve på det roste 2021-album Dr. Ev4l

Ved siden af sine regulære studiealbum har Young Nudy gjort sig bemærket med en lang række mixtapes, herunder hans mixtape-serie Slimeball. Sammen med en af hans faste samarbejdspartnere, producer Pi'erre Bourne, udsendte han i 2019 mixtapet Sli'merre, der bød på besøg fra navne som Lil Uzi Vert og Megan Thee Stallion og høstede fremragende anmeldelser i bl.a. Pitchfork. 

Nu er han klar til at nedkalde sit slimede, syrede og sci-fi inspirerede hiphop-univers over Roskilde, og der venter en både medrivende og uforudsigelig oplevelse fra den eksperimenterende rapper.