ZOUMER 16X9

ZOUMERDK

TIRSDAG 2. JULI

Dansk-algerisk art pop-kunstner med eksperimenterende og oprørsk energi

  • Tirsdag 2. juli
    20.00, Gaia

Kunstnernavnet Zoumer er inspireret af den algeriske frihedskæmper Lalla Fatma N'Soumer, og med denne skikkelse som ledestjerne skaber den dansk-algeriske sanger og producer Yasmina Derradj synthpoppede mantraer, der oser af legesyge og oprør mod konformiteten.  

Vi oplevede allerede Derradj på sidste års Roskilde Festival, hvor hun optrådte som del af kunstnerkollektivet Final Planets storslåede show. Den revolutionære DIY-ånd fra fra Final Planet genfinder man i hendes egen musik, som den kan høres på hendes fantastiske debutalbum, Green World, fra 2024.  

Her finder man både dansable beats, syregrønne psykedeliske stemninger og hypnotisk hyperpop i et eksperimenterende og udfordrende lydunivers, som ikke desto mindre er utroligt fængende.  

Albumudgivelsen var ledsaget af en kunstudstilling med samme titel, og musik og visuel kunst flyder i det hele taget sammen i ét hele i Zoumers univers. Den ukonventionelle tilgang til poppen tager hun med på scenen, og vi glæder os til at opleve sangene live til sommer.