ZZZAHARA 16X9

ZZZAHARAUS

FREDAG 5. JULI

Drømmende indiepop med rå og personlig nerve

  • Fredag 5. juli
    14.00, Gaia

Den amerikanske sangskriver zzzahara formår at skabe kammermusikalsk indiepop, der på én gang dykker ned i nostalgiske lommer af tid og emmer af hudløst nærvær. 

Varme synthfigurer, ringlende indieguitarer og flimrende shoegaze-elementer understøtter skrøbelige melodier, og frem træder en kunstner, der griber lytteren med personlige fortællinger og længselsfulde stemninger. Det kunne man i den grad opleve på albummet Tender, der udkom i 2023 til fantastiske anmeldelser fra bl.a. PopMatters, som skrev: “A fantastic and sonically relevant collection of pop rock with no time to waste and no interest in beating around the bush”.

Zzzahara har en fortid i duoen The Simps, men udsendte i 2022 sit solodebutalbum, Liminal Spaces, på Lex Records. Her trådte de i karakter som en stærkt vedkommende sangskriver, der med indiepoppen og shoegaze som udgangspunkt udfoldede coming-of-age-fortællinger om at vokse op som queer person med mexicansk og filippinsk baggrund i et overvejende hvidt og heteronormativt rocklandskab i L.A. Samtidig reflekterede sangene over rodløsheden ved at vokse op i et område ramt af hastig gentrificering. 

Deres evner til via drømmende indie at åbne op til ømme og nøgne følelser demonstreres også på seneste udgivelse, en stærkt personlig fortolkning af The Cardigans’ romantiske klassiker “Lovefool”. Glæd dig til zzzaharas på én gang stærke og skrøbelige popunivers på Roskilde.