Billede 3

Vi – og du! – støtter unge i psykiatrien

16.11.2023Engagement

Billetkøbere og Foreningen Roskilde Festival har sammen indsamlet 500.000 kroner til Ungdommens Røde Kors. Donationen skal forbedre hverdagen for børn og unge, der kæmper med psykisk sårbarhed.  

Takket være alle, som købte en Making a Change-billet til festivalen i 2023, kan vi nu donere 500.000 kroner til Ungdommens Røde Kors’ forebyggende og sociale indsatser for unge i psykiatrien.

Festivaldeltagerne indsamlede 285.200 kroner til formålet gennem deres billetkøb, og Foreningen Roskilde Festival har valgt at runde beløbet op til en halv million kroner.

Frirum fra triste tanker

Nu skal pengene bidrage til at forbedre hverdagen for børn og unge, der kæmper med psykisk sårbarhed.

Ungdommens Røde Kors udvikler forebyggende indsatser, så færre teenagere og unge i 20’erne ender i psykiatrien, og de driver unge-caféer på psykiatriske afdelinger.

Caféerne tilbyder et frirum, hvor man som indlagt kan hænge ud med jævnaldrende og unge frivillige. Her kan de få en pause fra sygdom, og for en stund kan de triste spekulationer erstattes af følelsen af fællesskab og ungdomsliv.

Sille og Jakob gør en forskel

I filmen nedenfor kan du møde to frivillige hos Ungdommens Røde Kors, Jakob og Sille, som fortæller om, hvordan de forsøger at gøre en forskel for andre unge i en svær hverdag.

Tak til alle, som bidrog til donationen.

I 2024 kan du igen købe en Making a Change-billet, som støtter Ungdommens Røde Kors’ forebyggende og sociale indsatser for unge i psykiatrien. Med Making a Change-billetten donerer du 200 kroner, som går ubeskåret til Ungdommens Røde Kors.

Du har også mulighed for at donere 200 kroner til Ungdommens Røde Kors, når du køber en endagsbillet. Her vælger du 'Making A Change Donation' som tilkøb.