BARRY CAN't SWIM 16X9

BARRY CAN'T SWIMUK

TORSDAG 4. JULI

Berusende møde mellem elektronisk klubkultur og jazzet afrobeat

  • Torsdag 4. juli
    22.00, Apollo

Siden den skotske musiker Joshua Mainnie gjorde sit indtog på musikscenen under navnet Barry Can’t Swim, har han surfet overlegent på en bølge af elektronisk musik, hvor stor originalitet og legesyge går hånd i hånd med en dyb kærlighed til den elektroniske dansemusiks historie. 

Mainnie var fra barnsben opslugt af musik og spillede et væld af instrumenter. Det var dog først, da han som musikstuderende i Edinburgh begyndte at supplere sin formelle uddannelse med dybe dyk ned i byens elektroniske klubscene, at han fandt hjem som kunstner – ikke kun takket være hans opdagelsesrejse gennem elektronisk musik, men også på grund af det fællesskab, han fandt i miljøet.  

Nu giver han den musikalske kærlighed og eufori videre med sit soloprojekt, der efter et par imponerende EP’er, i 2023 udsendte det roste debutalbum When Will We Land? på det legendariske Ninja Tune-label. Her forenes dybe houserytmer og elektroniske eksperimenter med en organisk feeling, afrobeat-inspirerede grooves og en nærmest jazzet tilgang til musikken. Den forløsende energi vækker lynhurtigt mindelser om navne som Four Tet, Jamie xx og Fred again.., men Barry Can’t Swim har bevist, at han er helt sin egen. 

Barry Can’t Swim er dog ikke kun en mester, når det kommer til at kombinere klubbens dansable puls med eklektisk nuancerigdom. Han besidder også en fantastisk melodifornemmelse, som forvandler numrene til berusende hymner. Han er kendt som en engagerende performer, der gerne medbringer live-musikere til at sparke dynamik ind i de varmt pulserende numre, og som altid skaber en dyb fællesskabsfølelse med sit publikum. Nu er han klar til at få Roskilde til at danse.