CAKES DA KILLA 16X9

CAKES DA KILLAUS

LØRDAG 6. JULI

Visionær blanding af hiphop og house fra queer rap-ikon

  • Lørdag 6. juli
    18.30, Gaia

Den New York-baserede rapper Cakes Da Killa har, siden han udsendte sit første mixtape i 2011, skabt sig et navn som en nøglefigur i en ny bølge af queer hiphop. 

Han er dog ikke blot en vigtig figur i en kulturel bevægelse, men gør sig også bemærket gennem en dybt original tilgang til hiphoppen, som i hans musikalske univers indgår i spændende metamorfoser med store dele af afrikansk-amerikansk kulturhistorie.  

Cakes Da Killa kan sin hiphop-historie til fingerspidserne, men trækker også hyppigt på referencer fra jazz og soul. Især er han dog kendt for at fusionere hiphop med housemusikkens dansable kvaliteter og dunkende puls. Denne kombination var tydeligt at finde på hans roste 2022-album Svengali, der netop er blevet fulgt op af det nye album Black Sheep.  

Som med Svengali er albummet produceret af Sam Katz, og Cakes Da Killa får undervejs besøg af gæster som Dawn Richard og Stout. På albummet fortsætter Cakes Da Killa sin rejse ind i sin jazzede fusion af house og hiphop, og nu er han klar til at tage Roskildes publikum med på en åndelige dannelsesrejse gennem New Yorks klubmiljø.