Shovel Dance Collective

SHOVEL DANCE COLLECTIVEUK

LØRDAG 6. JULI

Alternativ og queer rejse gennem folkemusikken med fascinerende kollektiv

  • Lørdag 6. juli
    14.00, Gaia

Tag et dyk ned i folkemusikkens sære fortællinger og magtkritiske stemmer, når det mangehovedede engelske kollektiv Shovel Dance Collective gæster Roskilde Festival.

Med rødder i både arbejderklassens traditionelle protestsange, queer modkultur og en postkolonial og intersektionel protest vrister kollektivets ni musikere folkemusikken fri af nostalgiens skygger og viser, at den i høj grad taler ind i vores tid. Samtidig sættes folkemusikkens gamle sange ind i nye kontekster med en collageagtig tilgang, hvor der trækkes på både metal, fri improvisation, ambiente droner og field recordings.

Den kollektive tilgang er gennemgribende for projektet, både i skabelse og fremførelse. Shovel Dance Collective fremstår som en mangfoldighed af stemmer, der udfolder folkemusikkens fortællinger i al deres rigdom. Lyt bare til det mesterlige album The Water is the Shovel of the Shore (2022), der både høstede anerkendelse i folkemusikmiljøet og i mere eksperimenterende miljøer.

Shovel Dance Collective har allerede begejstret på mange internationale festivaler med deres fascinerende rejse gennem folkemusikkens alternative landskaber, løftet af smukke, upolerede stemmer og et væld af instrumenter som harpe, trædeorgel, banjo og fløjte. Nu bliver der endelig mulighed for at opleve dem på dansk jord!