Om at være ildsjæl

Hvad vil det at være en ildsjæl og skabe Roskilde Festival året rundt?

Roskilde Festival har mere end 2500 frivillige der laver festival hele året eller måneder op til festivalen. Dem kalder vi ildsjæle – for de er hjertet og rygraden af Roskilde Festival.  

Som ildsjæl bliver du en del af et engageret og mangfoldigt fællesskab på tværs af generationer, der bygger på 50 års erfaring med at lave festival. Du gør en forskel og er en vigtig del af, at Roskilde Festival kan donere hele sit overskud til humanitære og almennyttige formål.

Du vil få rig mulighed for at prøve nye ting af, få venskaber for livet, få indflydelse og tage ansvar for at lede en større opgave eller et hold af frivillige. I løbet af året vil du blive inviteret til sociale og faglige arrangementer såsom festivalaftener, frivilligfester, spændende oplæg, workshops og oplevelser kun for ildsjæle.  

Der skal mange forskellige mennesker og fagligheder til at bygge Nordeuropas største mødested for musik, kunst og aktivisme. Der findes derfor et hav af forskellige spændende ildsjæleroller – både i forhold til typer af opgaver og grader af ansvar.    

  • Ansvarlig-rolle: du er ansvarlig for at lede et hold, et projekt, et område eller et specifikt fagområde.    
  • Medskaber-rolle: du er en del af planlægningen og udførsel af en konkret opgave.    

I de enkelte ildsjæle-roller vil det fremgå hvilken rolle det er, hvad opgaverne går ud på og hvor stor en del af året du er i gang. Nogle roller er hele året rundt og andre roller er månederne op til festivalen.