Skal din lejr være en del af et unikt, kreativt og stærkt fællesskab? Så er Dream City stedet for jer, hvor I kan være med til at bidrage med indhold til alle døgnets vågne timer under RF24


Dream City ligger centralt på Roskilde Festival i East. Dream City er kendetegnet ved i høj grad at være brugerstyret og bygger på værdier som social og miljømæssig bæredygtighed, fællesskab og innovation. Desuden er Dream City det eneste sted på festivalen, hvor man som festivaldeltager kan få lov til at bygge sin egen lejr op allerede fra midten af april. Inden vi tager hjem fra festivalen, har vi en fællesoprydning, som alle skal deltage i.

2023 06 30 Orangefoto Dream City Villas Hartvig 3 2 2
20230626 Orangefoto Dreamcity Rasmuskongsgaard 4X5 91
2023 06 30 Orangefoto Dream City Villas Hartvig 3 2 3
20230626 Orangefoto Nicolaihegelundvilhelmsen 2X3 14043
20230626 Orangefoto Nicolaihegelundvilhelmsen 2X3 15851
20230626 Orangefoto Dreamcity Rasmuskongsgaard 4X5 90
20230626 Orangefoto Dreamcity Rasmuskongsgaard 4X5 89

Fordi opbygningen Dream City-lejrene starter så tidligt, opbygges der samtidig fællesskaber i Dream City, der ikke kun rækker ud over både de enkelte lejre, men også ud over hele året. Vores Dreamers har bl.a. i fællesskab udarbejdet et Go' stil kodeks (se Dream City-introguiden til Roskilde Festival 2024 her), der sætter retningslinjer for, hvornår man spiller høj musik, hvordan man passer på sin egen og hinandens lejre, og hvordan vi skaber et godt fællesskab mellem lejrene. 

Før du ansøger

Vi anbefaler kraftigt, at du læser vores introguide og sikkerhedsguide, før du ansøger.

Vi anbefaler også, at du kigger forbi vores sider på Facebook og Instagram for opdateringer om Dream City.

Find ud af, hvordan du ansøger, i bunden af denne side.

Konstruktionslejre
Langt størstedelen af vores lejre er konstruktionslejre, der opbygger konstruktioner i weekender og i deres fritid mellem den 20. april og den 23. juni. Konstruktionerne er Dream Citys kendetegn, og det er (næsten) kun fantasien, der sætter grænserne for, hvor skøre, innovative, vilde eller ambitiøse konstruktionerne kan være.

Tidligere år har vi set alt fra kunstinstallationer til piratskibe – vi beder kun om, at konstruktionerne bidrager til festivalens gæster og til fællesskabet generelt. Der forventes desuden, at vores lejre udover deres konstruktioner bidrager til området på andre måder og interagerer med de andre Dreamers. Dette kan gøres gennem arrangementer eller andre initiativer, som festivalgæsterne kan interagere med på en eller anden måde.

Eventlejre
Den anden type lejr i Dream City er eventlejre, hvor lejren, ligesom konstruktionslejrene, skal bidrage til området og fællesskabet. Dog er kravene til innovation, bæredygtighed og bidrag til fællesskabet endnu større for eventlejre, og det forventes derfor også, at de begivenheder, som en lejr fremlægger ved tilmelding, er ambitiøse, velovervejede og meningsfulde.

Hvis du vil vide mere om årets Dream City eller møde andre Dreamers, inden du ansøger, kan du deltage i vores Dream City infodag 9. marts. Find begivenheden her på vores Facebook-side.