Af Marie Hvingelby, frivillig journalist i Roskilde Festivals Mediehus.
Er du sulten og i tvivl om, hvor du skal gå hen? Så sæt kursen mod Roskilde Festivals kulinariske hjerte Food Court mellem Arena og Gloria. I år er der stillet skarpt på de plantebaserede retter, og alt er 100% økologisk ligesom resten af festivalen. Men uanset om du spiser vegansk eller ej, kan du få stillet både nysgerrighed og sult i Food Court.
Inden vi stikker hovedet ned i årets nye boder i Food Court, får du her et par anbefalinger – så du kan bruge mindre tid på at lede og mere tid på at nyde.

Læser du med i håbet om en burgeranbefaling? Okay! Mikuna redder dig dagen efter en lang nats fest. Udover burgere serverer de også sprøde fritter og frisk lemonade! Det er nemt, greasy og lækkert.

Tjek lige det her navn på en restaurant: Seks, Shakshouka and Rock’n’Roll! Hvis du synes, navnet lyder sjovt, så vil du elske deres mad: mellemøstlig comfort food i form af den varme og krydrede shakshouka og dens marokkanske fætter taktouka – begge serveret med hjemmelavet fladbrød.

Vil du have fisk? Så smag på New Arctic, (tidligere kendt som New Arctic Burger) der serverer arktisk mad med grøn samvittighed. Her kan du stille sulten med en omgang fish 'n’ chips eller hele tre forskellige burgere: vegan burger, fish burger og classic ox burger.

Ristet Rug nyfortolker den danske frokostklassiker smørrebrød med fuldkorn, økologi og sprødhed. Lige så lækkert som altid og handy til en festivalvandring. Er det en klassisk hånddelle, du har kastet din kærlighed efter, er det også at finde her.
Mad med omtanke
Food Court handler ikke kun om at stille sulten. Her får du mad, du kan føle dig godt tilpas med. Læs om de tiltag, der gør en forskel for klimaet, men bevarer den gode smag her:
- Mængden af rødt kød i Roskilde Festivals madboder er maks 80 g.
- Vi har vinket farvel til flaskegas, og alt mad er nu tilberedt på el.
- Alt mad på Roskilde Festival er i år 100% økologisk.
Der er kommet otte nye madboder (og én udvidelse) i Food Court, og de bringer alt fra spicy chili til sprøde toasts og iransk street food til bordet. Her er de nye boder:
- Chili Feast – grønt, hjemmelavet og fyldt med smag fra Ubberup Højskoles køkken.
- Ristet Rug – smørrebrød i version 2.0: økologisk, knasende og fuld af umami.
- The Greasy Toast – comfort food i form af toast med gode råvarer og masser af kærlighed.
- Kong Gulerod – vegansk og økologisk gulerods kebab.
- Bjørn og Delfino – lækre, økologiske pastaretter designet af køkkenchef Davide Grossi.
- El Patron Armando – mexicansk mad med dybde, spice og kærlighed.
- Himitsu – asiatiske dim sum-favoritter og bao buns, der er pakket med saftige smage og dampende varme.
- Phago – bringer dig tættere på Middelhavets varme med deres smagfulde fladbrød og friske fries.
- Mikuna Fries – nye sprøde sidekicks fra den populære burgerbod Mikuna.
Og de gode gengangere er her stadig. Du kan få koreanske favoritter hos KOPAN, asiatiske smage fra District Tonkin, umami madkærlighed fra The Organic Boho og meget mere i Food Court og Food Court Hal 2.
Vil du vide præcis, hvad de enkelte boder serverer, og hvor de står? Tjek Roskilde Festival appen. Her kan du se alle madboders menuer, allergener, priser og finde din nærmeste madredning, før blodsukkeret dykker.
Food Court har åbent hver dag fra kl. 10.00 til 03.00.