20230629 Orangefoto Foodisnow,Bazar,Oystermeditation Troelsgraugaard 3X2 53 1600Px

Spis dig klog i jorden på Food Is Now

12.06.2024Guides

Store oplevelser venter på dig og din mave i Food Is Now på festivalen. Nu kan du se hele programmet og købe billet til de unikke madoplevelser.

Er du sulten efter interessante, tankevækkende og velsmagende madoplevelser? Så får du dem serveret på et sølvfad i vores oplevelsesrum Food Is Now, som du finder mellem scenerne Eos og Apollo.

Som navnet angiver, har Food Is Now maden i centrum, og årets tema er jordens uendelige potentiale og unikke smagsunivers. På Food Is Now inviterer vi til workshops, paneldebatter, talks, performances, pop up-middage og sanselige smagsoplevelser. 

Alle Food Is Now-begivenhederne i programmet og tidsplanen er gratis at deltage i. Derudover kan du købe billet til fem unikke oplevelser, hvor du både bliver mæt og klogere på jordens muligheder.

De fem events er:

Baka d’Busk byder på lang, lang, lang kartoffelmad

Baka d’ Busk skyder Food Is Now i gang med en hyldest til en af verdens mest dyrkede grøntsager: kartoflen. På toppen af dansk kultur- og gastronomis sværvægter, nemlig rugbrødet, laver vi en enorm kartoffelmad formet som en uendelig slange.

Du får lov til at smage på nye kartofler fra Hyldemarken på rugbrød smurt med mayo på løvstikke, vild brøndkarse og peberrod.

 • Dato: Onsdag 3. juli
 • Tider: 17.30-18.00, 18.00-18.30, 18.30-19.00, 19.00-19.30, 19.30-20.00
 • Pris: Kartoffelmad, 70 kr.
 • Alkoholfri selleri- og brøndkarse-punch, 35 kroner (kan købes til eventet)

Smag på fremtidens endeløse forkælelser

Hvordan smager bæredygtig chokolade lavet uden kakao? Hvad med øl-ispinde lavet af brød? Kan upcyclede madstrømme bruges til at skabe en helt ny verden af lækkerier?

Præsenteret som fremtidens sønderjyske kaffebord introducerer Endless Food Co. The Future of Indulgence i samarbejde med nogle af de mest innovative og nyfortolkende små danske madvirksomheder, blandt andre Jalmer B, Agrain, Brøl, Hansens Is og Reduced.

Det bliver en kagefest uden lige, der også inkluderer en talk om upcycling i mad, og hvordan man skaber et mere retfærdigt fremtidigt fødevaresystem.

 • Tidspunkt: Torsdag 4. juli, 16.00-17.30.
 • Pris: 135 kr.

LevendeJORDLevendeMAD med CulinaH og Marie Hertz

Levende jord er udgangspunktet for levende mad – og på Food Is Now kan du til eventet LevendeJORDLevendeMad nyde en tallerken med grøn og levende mad i selskab med CulinaH og Marie Hertz.

Tallerkenen består af nyopgravede kartofler, gulerødder og grillede små rødbeder, dampede løg på marineret cremet kefir-modnet labneh og en lille marksalat. Du får også et glas levende og ren vin fra Georgien, der har trivedes i store amforaer under jorden.

Alle ingredienser og råvarer er dyrket med den største respekt for jorden og er skånsomt behandlet.

 • Tidspunkt: Fredag 5. juli, 12.30-14.00, 16.30-18.30
 • Pris: 135 kr.

Pop-up med CulinaH og Marie Hertz

Kan du ikke vente helt til fredag, kan du også opleve LevendeJORDLevendeMAD mandag 1. juli, når CulinaH og Marie Hertz’ event popper up i The Yard, som ligger i East City. Menuen er stort set den samme – dog følger der ikke et glas vin med.

 • Tidspunkt: Mandag 1. juli, 16.00-18.00
 • Pris: 105 kr.
 • Sted: The Yard ved East City

Festivalmiddag med ÆRT ETC og Meyers

Ærteekspressen byder dig på en treretters festivalmiddag med bevaringsværdige ærtesorter fra Lolland-Falster og andre økobælg fra Norden.

Til eventet disker initiativet ÆRT ETC op med tre velsmagende retter fyld med sæsongrønt og krydderier fra den store verden med tilhørende svampe-bælgfrugtebøf fra fermenteringsholdet hos MATR. Samtidig kan du under middagen blive klogere på bælgfrugternes betydning for frugtbare jordbundsforhold og den grønne madomstilling.

 • Pris: 255 kr.
 • Tidspunkt: Lørdag 6. juli, 13.00-14.00, 17.30-18.30

Se hele Food Is Now-programmet

Jorden er ikke kun vores livskilde. På Food Is Now er jorden også kilde til nye perspektiver. Fra torsdag 5. juli til 7. juli kan du opleve alt fra audiovisuelle kokke-performances og groteske cake-sittings til sanselige ritualer, talks og refleksioner over det postmoderne livs tempofyldte mindset.

Her er alle de farverige, underholdende og tankevækkende programnedslag, du finder på Food Is Now: 

Tænketanken Frej

Grav dybt ned i jordens mangfoldige økosystemer og dens betydning for en grønnere fremtid med Tænketanken Frej, der torsdag, fredag og lørdag begynder dagen med "Soil Safari".

Oplev jordens skjulte verden og lær om et afgørende, men ofte overset aspekt af vores fødevaresystem, der kan have betydning i forhold til at bekæmpe klimaforandringer og tab af biodiversitet.

Torsdag 4. juli klokken 10.00, fredag 5. juli klokken 10.00 og lørdag 6. juli klokken 10.00

Yujin Jung

Med fokus på en traditionel tangsuppe forestiller den sydkoreanske kunstner Yujin Jung, hvordan fremtidens havmiljø kan se ud.

Fantasien smelter sammen med lyde og billeder i hendes kokke-performance, 'Longing Energies: Ceremonial Recurrence', der giver dig nye perspektiver på traditioner, myter, tid og sted.

Torsdag 4. juli klokken 11.30

Amalie & Floras Middage

Tag på poetisk picnic og en performativ madoplevelse med Amalie & Floras Middage, der hylder den jord, som danner rammen om selve festivalen.

Kokkeduoen kalder til kollektiv omsorg og påskønnelse for vores jord, og sammen med publikum vil de undersøge nye kreative og håbefulde idéer for, hvordan vi sammen kan bebo jorden.

Torsdag 4. juli, klokken 13.00

Alberte Skronski

Gør dig klar til at blive opslugt af Alberte Skronskis groteske og surrealistiske verden, hvor du kan lege med maden, spise jorden og være fræk og sanselig på måder, som vores normer ofte anser som forbudte.

Alberte Skronski vil også være med. Når du har sat spist, tygget og fordøjet hendes kunstværk, kan du være vidne til noget, som næppe har fundet sted på festivalen før: en helt særlig cake-sitting-performance.

Torsdag 4. juli, klokken 14.30

Elyes Lariani, Monia Sander Haj-Mohamed & Mouayed El Ghazouani

Hvad er ekstraktivisme? Og hvordan ser det ud, når en oliven rejser fra en tunesisk mark til et dansk supermarked? Det kan du reflektere over, når Food Is Now omdannes til en oliventræsmark, hvorfra der danses, oplæses og laves mad.

Kunstnerne Elyes Lariani, Monia Sander Haj-Mohamed og Mouayed El Ghazouani inviterer til en kunstnerisk dialog om den globaliserede fødevareindustri og dens indflydelse på små, traditionsbundne landmænd.

Fredag 5. juli, klokken 11.30

Iben Zorn

Med frugt og bivoks skaber kunstneren Iben Zorn et performativt og spiseligt kunstværk, som først tager sin endelige form, når du har sat tænderne i det.

På den bliver du en del af Iben Zorns kunstværk, der danner rammerne om en langsommelig, sanselig og kollektiv proces, hvor dufte og smage er omdrejningspunktet for små, intense øjeblikke.

Fredag 5. juli, klokken 14.45

Mother Tree & Wanjiku

Det handler om at genoprette forbindelsen mellem glæden ved vores fælles planet og menneskelighed, når den prisvindende performancekunstner Wanjiku fra Kenya opfører en performance, der er skabt specifikt til årets festival, sammen med Mother Three.

'Back to the Roots', hedder den samskabende live-performance og transformerende oplevelse, der bombarderer alle dine sanser gennem dans, lyde og smage. Genopdag og bliv klogere på den koloniale arv, der skubbede indfødte afgrøder til side og erstattede dem med "kapitalafgrøder" til eksport, mens du får lov til at smage på disse indfødte superfoods.

Fredag 5. juli klokken 15.45 og lørdag 6. juli klokken 15.30.

Axel Berger

Du kender det: Sulten melder sig, du craver noget lækkert, og nu skal det gå stærkt. De fleste af os har prøvet at bestille mad leveret lige til hoveddøren, og det i sådan en grad, at cykelbuddet er blevet et fast indslag i det postmoderne byliv.

Med sin surrealistiske slowmotion-cykelbuds-performance 'Delivery' vender den svenske kunstner Axel Berger vores forhold til arbejd, effektivitet, bekvemmelighed og byrde på hovedet. Med værket inviteres du til at stoppe op og reflektere over tempofyldte mindset, der præger vores postmoderne liv.

Lørdag 6. juli klokken 11.15. Kan også opleves på Flokkr mandag 1. juli klokken 12.45.

Madland

En jordbruger, en filosof, en møller, en læge og et folketingsmedlem mødes på en scene.

Det er ikke starten på en joke. Det er det, du kan opleve, når det madpolitiske fællesskab Madland sætter fem madsystembrydere i stævne på Food Is Now. Dyk ned i mulden og hør om deres indsats for at sikre dig og kloden en bedre fremtid i talken Til forsvar for jorden!.

Lørdag 6. juli klokken 11.30.