På Roskilde Festival er mad ikke bare noget, du spiser for at komme videre til næste koncert.
I Food Is Now-området midt på festivalpladsen bliver maden centrum for fællesskab, nysgerrighed og nye idéer.
Fra onsdag 2. juli til lørdag 5. juli kan du slå dig ned til talks, workshops, smagssessioner og langbordsmiddage, der i mere end én forstand giver dig noget nyt at tygge på. Vi dykker ned i alt fra regenerativt landbrug til lokale fødevaresystemer – og serverer fællesskabet på et fad.
Alle Food Is Now-events i tidsplanen er gratis. Vil du med til de særlige arrangementer, hvor du både fylder maven op med lækker mad og hovedet med nye indtryk, så skal du skynde dig ind i vores shop nu og købe billet. Der er nemlig begrænset plads til disse arrangementer.
Scroll ned, og få en smagsprøve på årets Food Is Now-program.

Start din torsdag formiddag med at flette korn og mærke forbindelsen til jorden, inden du begiver dig ud til koncerterne.
Vild Hvede inviterer til en sanselig workshop, hvor møllerne Emilie Berning og Ingeborg Pauls guider dig i at arbejde med kornstrå, mens I sammen reflekterer over regenerativt landbrug, jordens mikroorganismer, og hvad vores valg af korn betyder for både sundhed, biodiversitet og klima.

Hvordan kan vi forvandle det, vi normalt ville smide ud, til noget lækkert? Kom til talk og smagssession med den anerkendte kok Matt Orlando og fødevarevirksomheden Endless Food Co., hvor upcycling og regenerativ tænkning sættes på menuen.

Hvad betyder det at prioritere livet – og maden – frem for arbejdet? Hør iværksætterne bag surdejspizzaprojektet Thypisk dele deres erfaringer om værdier, fællesskab og regenerative måltider.
Tip: Du kan smage deres pizza til det efterfølgende madevent.

Dyk ned i kaffens verden fredag formiddag 4. juli med Klaus Thomsen fra Coffe Collective. Den tidligere World Barista Champion indbyder til morgen-talk og kaffesmagning i Food Is Now, hvor du kan høre om kaffens rejse fra bønne til kop, om prisen, smagen og de mennesker, der dyrker den.
Efterfølgende kan du smage, hvordan bønne, land og håndværk påvirker oplevelsen – og hvis du vil have hele pakken, kan du købe en billet til morgenmaden med frisk kaffe og en surdejsbolle med ost.

Lørdag 5. juli kl. 11.00 inviterer Færm og Øllingegaard til talk og smagsprøver, hvor du kan udforske både plantebaserede og klassiske oste. Få indblik i håndværket bag, smag dig gennem tradition og nytænkning – og vær med til at forme samtalen om ost, smag og bæredygtighed.

Hvordan skaber vi fremtidens madsystemer med omtanke for både mennesker, jord og hav? Det kan du blive klogere på, når Madland inviterer til samtaler, smagsprøver og oplæg i Food Is Now torsdag, fredag og lørdag.
Mød landmænd, fiskere, kokke, forskere og madaktivister, der arbejder for socialt ansvarlige og regenerative fødevaresystemer – og lad dig inspirere til både undren og handling.

Food Is Now byder også på unikke betalingsarrangementer – blandt andet en eksperimenterende pizzamiddag med Thypisk, et frokostfællesskab med kvinder fra Æblehaven/Rønnebærparken, en upcycled menu med Eat Wasted og langbordsmiddage med Øens Have, Rødder og Eat Real Be Real. Du kan også spise middag med Matt Orlando og høre hans tanker om regenerativ madproduktion.