BAD GYAL 16X9

BAD GYALES

LØRDAG 6. JULI

Catalansk popdiva indtager Roskilde med nyt album og spektakulært show

  • Lørdag 6. juli
    19.30, Eos

Kunstnere fra den spansksprogede verden har i de seneste år sat et stærkt aftryk på den internationale popscene, men de færreste formår at forene europæisk og latinamerikansk musikkultur lige så sømløst som den catalanske sangerinde Bad Gyal, der netop nu vækker global begejstring efter en årelang status som megastjerne i sit hjemland. 

Denne status har Bad Gyal dels opnået gennem velproducerede og fængende sange, der forener dancehall, trap, reggaeton-rytmer og autotune-pop med sjælfulde ballader, dels gennem overdådige, sensuelle liveshows fyldt med dansere og visuals, der understreger hendes ekstraordinære vokal og overstrømmende karisma. 

Bad Gyal begyndte for alvor at vække opsigt i 2016 med debutmixtapet Slow Wine og et viraltgående catalansksproget cover af forbilledet Rihannas ”Work”, inden Fact Magazine året efter kårede hendes single ”Jacaranda” til årets bedste sang. Seneste skud på en efterhånden hitspækket stamme tæller debutalbummet La Joia, der betyder ”Juvelen” på catalansk, og her er da også tale om sange, der funkler som poppede ædelsten af højeste karat. 

Listen af gæster på La joia er et sandt ”who’s who” af dancehall-, reggaeton- og trapstjerner, heriblandt Myke Towers, Anitta og Young Miko, der alle bøjer sig i støvet for Bad Gyals musikalske visioner og evne til at gøre dancehall og reggaeton til en arena for sårbarhed, kvindelig empowerment og queer stemmer. Glæd dig til en frigørende og episk dancehall-fest til sommer, når Bad Gyal gæster Danmark for første gang!