ACTION BRONSON 16X9

15 nye musiknavne til RF24

30.04.2024Program

Action Bronson, Shygirl presents Club Shy, Musa Keys og Scarlxrd kommer til Roskilde Festival 2024. Vi udvider sommerens plakat en allersidste gang med 15 nye musiknavne og syv Art & Activism-navne.

Bon appétit! Roskilde Festival 2024 byder godt og vel 200 koncerter, og i dag smider vi for sidste gang nye navne til årets plakat med 15 nye musiknavne og syv navne inden for Art & Activism.

For første gang siden 2016 kan du opleve rapperen Action Bronson på Roskilde Festival. Den store showman fra Bronx leverer et energifyldt mix af old school-hiphop, rå humor og et galt og genialt lyrisk univers, og det går altid vildt for sig, når Action Bronson gæster festivalen. Han har nyt album på vej i år.

Iblandt de nye navne finder du også det britiske popfænomen Shygirl, der under titlen Shygirl presents Club Shy forvandler Arena om til en kæmpe natklub med livemusik, DJs og dansere, samt amapiano-scenens rising star i Musa Keys og trapmetal-rapperen Scarlxrd.

Alle nye navne er at finde i den store tidsplan, der viser samtlige spilletider og scener, som vi også offentliggør i dag.

Resident DJs indtager Apollo med toneangivende lyde

Apollo-scenen er stedet, hvor du finder de vildeste elektroniske fester. Fra før solen går ned, til den gør sig klar på endnu en dag, kan du give slip og mærke euforien sammen med mange af tidens toneangivende livenavne inden for en bred vifte af elektroniske genrer – fra Romy, Overmono, Brutalismus 3000 og Nia Archives til Rosa Pistola, Eartheater og Deena Abdelwahed.

Det er også her, du møder vores resident DJs, der sætter stemningen med eklektiske mixes og musikalske visioner, og i dag kan vi sætte navne på årets fire residents. De tæller det kenyanske festkoncept Strictly Silk, den irakisk-tyske hardcore-missionær Cynnamon, amapiano-formidleren DJ Mof!yah og Muskila, der tager dig med på en musikalsk rejse gennem moderne rave-kultur og kurdiske traditioner.

En enkelt udskiftning

I First Days-programmet er svenske Jelassi desværre blevet nødt til at aflyse sin koncert. I stedet er vi glade for at kunne præsentere det højtflyvende R&B-talent Dos Santos. Den 22-årige dansk-brasilianer er allerede blevet udråbt til et stærkt bud på fremtidens store danske popstjerne, og til sommer kommer han uden tvivl til at erobre en masse nye hjerter med sin samba-inspirerede og farverige univers.

En hyldest til civilbefolkningen i Palæstina

Og vi iler videre til Art & Activism-programmet. Her inviterer Mellemfolkeligt Samvirke dig til at tage del i en Human Banner Action, hvor vi deler budskabet om frem og medfølelse for den palæstinensiske civilbefolkning.

Den samme solidaritet går igen under den passende titel Solidarity With Palestine, hvor journalister, musikere, foreninger og aktivister samles under First Days på Flokkr til dialog og refleksion i en hyldest af palæstinensisk kultur.

Læs vores tanker om, hvordan vi som almennyttig organisation og festival bedst kan gøre en forskel:

Besøg fra anerkendt graffitikunstner

Vores indre festivalplads er altid en fryd for øjet. På vores facader, der i alt strækker sig i kilometertal, støder du på farverige, syrede og kreative ideer fyldt med budskaber, tankevækkende kunst og omsorgsfulde penselstrejf, der får dig til at sænke skuldrene og løfte blikket. I år er vores vægge på den indre plads genstand for frihedsfejrende malerier fra den newzealandske graffitikunstner RAMS, der har opnået international anerkendelse for sin evne til at male sine værker på de mest umulige steder.

RAMS er omrejsende i kapitalismekritik og utopiske visioner, og du skal glæde dig til at se, hvordan han indfanger Roskilde Festival overordnede tema, Utopia, i hans farverige og levende graffiti-æstetik.

De nye navne

De 15 nye musiknavne til Roskilde Festival 2024 er:

Action Bronson (US)
Musa Keys (ZA)
Scarlxrd (UK)
Shygirl presents Club Shy (UK)

Ana Lua Caiano (PT)
Cumgirl8 (US)
Cynnamon (DK)
DJ Mof!yah (DK)
Evian Christ (UK)
Muskila (DK)
Otoboke Beaver (JP)
Porij (UK)
Sega Bodega (IE)
Strictly Silk (KE)
Zzzahara (US)

De syv nye navne i programmet for kunst og aktivisme er:

Alireza Shqjaian, Emmanuel Jal & Natalia Kaliada (INT)
Andie Flores (US)
bish2bish & Jolie (DK)
Den Danske Filmskole (DK)
Mellemfolkeligt Samvirke (DK)
RAMS (NZ)
Solidarity With Palestine (INT)